2010. november 30., kedd

Túrós bukta vacsira


Hozzávalók(12darabhoz): -50dkg liszt -6dkg margarin -2.5dl tej -fél csomag élesztő -citrom reszelt héja -egy csipet só -egy ek. cukor -2tojás sárgája Először az élesztőt a tejben(Cukor+só) felfuttatom. A lisztet és a többi alapanyagot egy egy tálba öntöm,és szépen összedolgozom. Hagyom pihenni legalább 30-40percet. A batyukat kivajazott,lisztezett tepsiben sütöm légkeveréssel 160fokon míg szép pirosak nem lesznek. Töltelék: -Fél kg tehéntúró -citrom reszelt héja -ízlés szerint cukor,és vaniliás cukor -Egy tojás -mazsola ízlés szerint,rumba áztatva(nálunk rumaroma,de az íze isteni lesz) Az egészet villával összedolgozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése