Hozzávalók:
Kb 3 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 pici csipet cukor az élesztőhöz
1 csapott evőkanál porédesítő
1 tojás
6 dkg vaj vagy margarin
50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
só
Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. (Én egy pici csipet cukrot teszek
hozzá, annyi elég hogy felfusson és ennyitől még update 1-es marad a
kalács.) Az anyagokat összedolgozzuk, kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2
szeresére nő, ismét átgyúrjuk. 2 részre osztjuk a tésztát, mert ebből az
adagból 2 db tepsi hosszúságú fonott kalács lesz. (Ha 1 is elég, fél
adagot csináljunk.) A tészta darabokat további 3 részre osztjuk,
hosszúkásra sodorjuk a részeket, majd 3-as fonással összefonjuk. Úgy
alakítsuk, hogy tepsi hosszúságú legyen a kalácsunk. Tepsibe tesszük
egymás mellé a kalácsokat és tetejét tojással megkenjük. Még 10 percet
hagyjuk a tepsiben is pihenni, majd süssük szép aranysárgára.
Recept INNEN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése