2013. január 28., hétfő

Almás krémes

Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
3- 4 evőkanál tejföl
Krémhez:2 tojás
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg Rama margarin
Töltelékhez:1,5 kg alma
2 evőkanál Rama
10 dkg cukor
fél mokkáskanál fahéj

Elkészítés:A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel, megfőzzük és a végén hozzákeverjük a tojásokat és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a vaníliával, majd a pudinggal összedolgozzuk.
Az almát lereszeljük, a Ramával és a cukorral egy edényben puhára pároljuk, majd a fahéjjal ízesítjük. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal, erre ráhalmozzuk az almás tölteléket, végül befedjük az utolsó lappal. Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése