2011. október 22., szombat

Lángos

Hozzávalók:
-Fél liter tej
-egy kocka élesztő(5dkg)
-1kk cukor
-1kg liszt
-2egész tojás
-só ízlés szerint
-1 doboz tejföl
A tejet megmelegítjük és a cukrot,sót beletesszük majd az élesztőt felfuttatjuk benne.
A lisztet egy tálba szitáljuk,beletesszük a tojást ,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt.
Szépen megdagasztjuk,majd duplájára kelesztjük jó meleg helyen.
Miután megkelt süthetjük tetszés szerinti nagyságúra.:-)
Mi sajtos-tejfölöset csináltunk,a fele tészta megmaradt és azt vacsira sütöttem ki.
Addig a hűtőben volt,és semmi baja nem lett.
Egy leves után kitűnő másodiknak,vagy csak egyszerűen vacsira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése