2011. március 20., vasárnap

Gesztenyés piskóta tekercs


A piskóta tekercs alapból mindig mumus volt számomra,mert általában túl szárazra sikerült és feltekerés során a konyharuha alatt eltört.
De most gondoltam egy merészet és megsütöttem a saját fejem alapján,és finom lett:)
Hozzávalók:
-8tojás
-7ek liszt
-7ek cukor
-1 sütőpor
-1 vaniliás cukor
-1 csomag gesztenye massza
-némi vaj
Nos,legelsőként egy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem,majd a sütőt légkeveréssel 160fokra állítottam.
A tojásokat szétválasztottam,és a sárgáját szép habosra kavartam a cukorral.
Eztán a fehérjét vertem kemény habbá,majd a sárgájához hozzátettem a lisztet+sütőport és a fehérjével is összekevertem.
Eztán mehetett a sütőbe ahol szép világosra sütöttem,nem is száradt ki:-)
Amikor megsült akkor lehúztam a sütőpapírt,és még forrón száraz konyharuhával feltekertem.
És úgy is hagytam.
Közben elkészítettem a tölteléket,ami egy gesztenye massza volt,kevés vajjal habosra keverve.
Megtöltöttem,és szeleteltem.
Egyszerű,olcsó és finom!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése