2010. október 1., péntek

Sajtos pogácsa



Ma ezt készítettem a fiúknak.
Hozzávalók:
-1kiló liszt
-1 tejföl(2dl)
-1élesztő
-1csapott evőkanál só
-25dkg ráma margarin
-2tojás sárgája(a fehérjét pedig meghagyjuk kenésre)
-2dl tej
-20-30dkg reszelt sajt(trappista)
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba beleöntjük,e közben tejet langyosítunk és bele teszünk egy kevés cukrot és egy csipet sót,majd elmorzsoljuk benne az élesztőt.
Amikor az élesztő feljött a liszthez öntöm,teszek hozzá két tojás sárgáját majd a tejfölt és elkezdem össze dolgozni,és fokozatosan adom hozzá a margarint is,majd legvégül 10-15dkg reszelt sajtot,és szépen összegyúrom a tésztát.
Összedolgozás után meleg helyen hagyom pihenni egy két órára,majd mikor felkel kinyújtom,megkenem a tojások fehérjével és megszórom a maradék reszelt sajttal.
Pohárral szaggatom,kézzel magasabbra formálom.
Majd irány a sütő,légkeveréssel 180fokon sütöm míg szép piros nem lesz.
A szaggatás közben kimaradt tésztából pedig sajtos rudakat formáztam.Szépen összedolgoztam megkentem tojással majd sajttal megszórtam ismét és felcsíkoztam.
A végeredmény kívül ropogós,belül puha pogi lett(2 gáztepsivel,plusz egy tepsi sajtos rúd).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése